SF Bio öppnar Nordens första IMAX-biograf

18jun - av filmtankar - 0 - i Filmnyheter

IMAX StockholmSF Bio öppnar Nordens första IMAX-biograf i Stockholm. Hösten 2015 kommer SF Bio att öppna Nordens första IMAX-biograf i Filmstaden Scandinavia som kommer att ligga i Mall of Scandinavia i det s k Arenaområdet i Solna utanför Stockholm.

Filmstaden Scandinavia kommer att innehålla 15 salonger varav en alltså kommer att utrustas med IMAX, vilket innebär en extremt stor duk med ett ljud och en visuell upplevelse som är något
alldeles speciellt. IMAX, är en innovation inom underhållning och teknik som med en kombination av programvara, arkitektur och utrustning skapar upplevelser som tar biobesöket till en helt ny dimension. Runt om i världen finns (per den 1/4 2014) 840 IMAX-biografer i 57 länder och nu byggs alltså den första i Sverige.

De största filmskaparna som t ex James Cameron, J.J. Abrams och Christopher Nolan och de stora filmbolagen erbjuder filmer i IMAX-formatet för att ge publiken en extra ordinär upplevelse och idag är IMAX-biograferna bland de viktigaste och mest framgångsrika biograferna för större filmer runt om i världen. Filmer som ”Avengers”, ”The Hobbit”, ”Batman-filmerna” m fl är exempel på filmer som dragit storpublik till biograferna och som på en IMAX-biograf lyfter till en ännu större upplevelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.