Cinema Indien 2014 – Indisk Filmvecka på biografen Saga

18jun - av filmtankar - 0 - i Filmnyheter

Cinema IndienIndiska ambassaden och India Unlimited presenterar en unik indisk filmvecka på biografen Saga i samarbetet med SF Bio. Cinema Indien 2014 är den första i sitt slag och presenterar mer än 30 filmskatter.

Cinema Indien 2014, som är den första av sitt slag i Skandinavien, kanske i världen, kommer i Stockholm att presentera mer än 30 filmskatter, som spänner över Indiens filmvärld och omfattar olika genrer, på fem språk och sträcker sig över fem årtionden – ett urval som erbjuder alltifrån senare knallsuccéer till de mest utsökta av Satyajits klassiker och avant garde filmer på regionala språk; bestridande den allmänna föreställningen att indisk film endast består av sång- och dansfilmer från Bollywood.

Det noggrant utvalda programmet för Cinema Indien 2014 tar upp traditionella och moderna humanistiska teman; relevanta långt bortom Indiens gränser. Med någonting för varje smak, erbjuder festivalen det perfekta tillfället för dem, som redan känner till indisk film, att verkligen hänge sig, och för dem som är nya, att utforska en värld som är lika färgrik och gränslös som dess ursprungsland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.